Tuin ontwerp

Tuin ontwerpen is een vak

Als ontwerper moet je je goed kunnen verplaatsen in de tuineigenaar. Ieder mens is immers verschillend en heeft zijn eigen ideeën en wensen. Ook het huis, de inrichting en de ligging zijn altijd weer anders. Belangrijke onderdelen zijn ook de omgeving en de bodem gesteldheid.

In het tuinontwerp brengen wij al deze factoren samen. Een logisch en praktisch plan met een creatieve vormgeving is het resultaat.

Stadstuinen

Het is niet noodzakelijk een grote tuin te hebben. Ook in kleine tuinen kan veel worden gerealiseerd. Door gebruik te maken van bepaalde effecten kan een klein tuintje groter lijken. Het resultaat zal u verbazen!

Beplanting

De beplanting in het ontwerp speelt een belangrijke rol, zij kan voor een los, natuurlijk effect zorgen of het tegenovergestelde strak en modern. Tevens bepaalt de beplanting voor een groot deel of uw tuin veel of weinig onderhoud behoeft. Het is aan ons om alles een juiste plaats te geven.

Milieuvriendelijk

In het ontwerp kunnen we door bijvoorbeeld het hergebruik van bestaande aanwezige materialen ons steentje bijdragen. Door in het beplantingsplan gebruik te maken van bes-dragende heesters en waardplanten voor vlinders stimuleren we de fauna en krijgt uw tuin extra dimensie.

Hoe gaan wij te werk

  1. Wij komen bij u langs voor een vrijblijvend oriënterend gesprek, waarin uw wensen worden geïnventariseerd en de situatie ter plaatse wordt bekeken. Na opdracht van uw kant om een ontwerp te maken wordt de tuin ingemeten en volgt stap 2.
  2. Presentatie schetsontwerp, het eventueel wijzigen van het plan naar aanleiding van 2e gesprek.
  3. Presentatie definitief ontwerp eventueel met beplantingsplan.
  4. Offerte met bestek om tot uitvoering van het plan te komen.

Wij zijn benieuwd naar uw wensen, e-mail voor een vrijblijvende afspraak.