Tuin Aanleg

Tuinaanleg

Een complete tuin aanleggen of slechts kleine veranderingen realiseren, wij doen het zorgvuldig en u bent verzekerd van een goed resultaat. Als erkend hovenier werken wij volgens de garantieregels opgesteld door de stichting “Erkenningen Hoveniers”. Bovendien geven wij groeigarantie op alle door ons geleverde beplanting gedurende 1 groeiseizoen. U ontvangt vooraf een duidelijke werk-omschrijvende offerte, nadat deze is doorgesproken en overeenstemming is bereikt kan met de aanleg gestart worden. Om uw tuin optimaal en efficiënt aan te kunnen leggen en te onderhouden, beschikken wij over een uitgebreid en jong machinepark en vakbekwaam gemotiveerd personeel.

Samenwerkingsverband

Overigens niet alleen een ontwerp van Hoveniersbedrijf Giel van der Palen kan door ons worden uitgevoerd. Indien u een ontwerp heeft laten maken door een tuinarchitect of tuinontwerpbureau kunnen wij zorg dragen voor een perfecte uitvoering.

Bouwkundig

Vooral op bouwkundig gebied kunnen wij het een en ander voor u realiseren, zoals het aanleggen van sierbestrating, het metselen van muren en ander metselwerk zoals trappen, bloembakken en entree zuilen. Een nieuwe trend is het verwerken van metalen elementen in de tuin, ook op dat gebied hebben we reeds de benodigde ervaring opgedaan. Om gedurende het hele jaar optimaal van uw tuin te kunnen genieten denken we ook mee over een eventuele beregeningsinstallatie en tuinverlichting. De installatie daarvan leggen we aan in samenwerking met erkende installateurs, zodat u ook daarvan zorgeloos kunt genieten.

Milieuvriendelijk

Bij het aanleggen kunnen we hierbij rekening houden door bijvoorbeeld geïmpregneerd hout te vervangen door F.S.C. tropisch hardhout, kastanjehout, Robinia-of Plato hout. Dit laatste is nog niet zo lang op de markt en wordt verduurzaamt door een verhittingsproces, waardoor de suikers uit het hout verdwijnen en dus het hout geen voedingsbodem meer is voor schimmels die het hout verteren (rotten) en een milieuvriendelijkere en duurzamere houtsoort ontstaat. Voor het bekleden van de vijver wordt EPDM rubberfilie of HDPE folie gebruikt.

Mensvriendelijk

Door gebruik te maken van moderne machines en hulpmiddelen zijn de werkzaamheden voor de medewerkers niet onnodig zwaar. Een voorbeeld van een dergelijk hulpmiddel is een vacuümpomp met zuignap in combinatie met een mini graver om zware tegels te leggen.