Natuurlijke tuinen

Een natuurlijke tuin onderscheid zich in alle opzichten van een strakke tuin. Ze is in harmonie met mens en dier.

Natuurlijke tuinen kunnen opgebouwd zijn uit nieuw duurzaam materiaal, maar er kan ook gekozen worden voor het hergebruiken van bestaand materiaal. Zo kunnen oude stoeptegels prima gebruikt worden voor het maken van een natuurlijk stapelmuurtje. De kiertjes tussen de oude tegels zijn een ideale schuilplaats voor kleine insecten die op hun beurt weer een voedselbron zijn voor grotere dieren zoals o.a. vogels.

Terrein afscheiding

Terreinafscheiding is in de meeste tuinen vanzelfsprekend. Hierbij wordt al snel gedacht aan een geimpregneerde schutting. Toch kunnen ook hele natuurlijke afscheidingen worden gemaakt. Wat dacht u van een wilgentenen schutting of het gebruik van inlandse hardhouten palen met daar tussen betongaasmatten. De afscheiding leent zich prima als klimplant geleiding en krijgt daardoor een mooie natuurlijke uitstraling.

Vijver

Water is een belangrijk element in de natuur. Plassen en vennen zijn een rijke voedsel bron voor dieren in de natuur. We kunnen dit in de tuin nabootsen door een natuurlijke vijver te maken. Door deze te voorzien van een natuurlijke oever, waarbij de beplanting overloopt in water, kunnen kleine diertjes zoals bijvoorbeeld egels er drinken. Ook maakt een natuurlijke oever de vijver diervriendelijk doordat dieren die er in vallen weer makkelijk op de kant kunnen komen.

Bestrating

Op het gebied van bestrating is er vanalles mogelijk. Zo kunnen we gebruikte klinkers of tegels leveren wat naast een goedkopere aanschaf ook nog eens milieuvriendelijk is omdat het gerecylced wordt.

Gazon

Inplaats van graszaad kunt u ook kiezen voor een bloemen mengsel. In dit zaad zitten verschillende soorten kruiden die allemaal hun eigen bloei en groeiwijze hebben. Zo heeft u het hele jaar door bloemen waar insecten, vogels en andere kleine diertjes op af komen.

Beplanting

Als laatste is de beplanting aan de beurt. Door de juiste planten te kiezen, kunt u het hele jaar door genieten van vogels, vlinders en andere insecten. Door groenblijvende beplanting en struiken te kiezen wordt een beschutting gecreerd voor diverse dieren, die hierin kunnen  overwinteren.

Wilt u meer informatie of heeft u misschien al ideeen over uw natuurlijke tuin, neem dan contact met ons op.