Heet water onkruid bestrijding

Milieu- en kostenbesparende onkruidbestrijding

Onlangs heeft ons bedrijf als een van de eerste bedrijven in Nederland een nieuwe innovatieve machine in gebruik genomen die op een zeer milieu- en kostenbesparende manier onkruid bestrijdt. Met deze machine breiden wij onze diensten uit om bedrijven en particulieren duurzaam en effectief onderhoud van hun buitenruimte te bieden.

Wij zijn al ruim 28 jaar actief op het gebied van ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen in de regio. Een natuurlijke aanpak staat bij ons centraal. In 2013 werden wij uitgeroepen tot Duurzaamste Hovenier van Nederland.

Innovatief en duurzaam

De aanschaf van de heetwater-onkruidbestrijdingsmachine past binnen deze koers. De nieuwe machine, waarvan de eerste vijf inmiddels verspreid over Nederland in gebruik zijn genomen, bestrijdt onkruid door het te besproeien met heet water. Bijzonder aan de machine is dat deze elektrisch wordt aangedreven en dat het water verwarmd wordt met een LPG-brander. In tegenstelling tot conventionele heetwater-machines met een dieselbrander heeft deze machine daarom geen roetuitstoot en is het apparaat zeer schoon, stil en energiebesparend.

Effectieve methode

Onderzoek toont aan dat onkruidbestrijding met heet water één van de meest effectieve methodes is. Door het onkruid te besproeien met heet water (99,5 °C) wordt de plant tot in de wortel bestreden. Bij alternatieven als branden, borstelen, stoom of hete lucht zijn meer behandelingen nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Dit levert dus ook een kostenbesparing op.

Nog meer voordelen

Behalve duurzaam en kostenbesparend is onkruidbestrijding met de nieuwe machine ook veilig en geluidsarm. Andere bestrijdingsmethoden als branden, borstelen of het spuiten van gif kennen nadelen als brandgevaar, steenslag, geluidsoverlast en gevaar voor kinderen en dieren. De nieuwe innovatieve machine zorgt voor schone, stille en veilige onkruidbestrijding. Belangrijke voordelen wanneer er naast je huis of bedrijf gewerkt wordt!

Gratis en vrijblijvend advies

De nieuwe innovatieve heetwater-machine wordt ingezet op verharde en halfverharde terreinen zoals grote stukken bestrating, parkeerterreinen en grind. Wilt u weten of dit ook voor uw tuin of bedrijfsterrein dé duurzame oplossing is voor onkruidbestrijding? Neem dan contact met ons op via het contactformulier